Hvad er paddletennis?

Selvom paddle-tennis ligner almindelig tennis, er størrelsen på en padle-tennisbane mindre, og nettet er lavere end specifikationerne for tennis. En padle-tennisbane har ikke dobbelt baner, og en solid padle bruges i dette spil i modsætning til en strengketcher i tennis. Spillet er blevet spillet i mere end et århundrede nu og vinder bred popularitet rundt om i verden. Da det bliver  spillet på en lille bane kræver paddle tennis mere smidighed og hurtigere reaktioner.

  • Spillere: Spilles i både single eller double
  • Serv: Serven skal være under hånden. Kun en serv er tilladt, ingen andenserv som i tennis
  • Score: Scoremetoden er den samme som i tennis. Kampe er bedst af tre sæt
  • Bold: Tennisbold med reduceret tryk
  • Padle: Solid uden strenge. Kan være perforeret
  • Vægge: Vægge eller hegn er ikke en del af spillet

Regler for padletennis

I henhold til paddle-tennisregler skal en padle-tennisbane være 23,77m i længden og 8,33m i bredden. Her er nogle flere paddle-tennisregler, der er sammensat for at opretholde ånden i spillet.

For at opfylde de krav, der er stillet af United States Paddle Tennis Association, bør den padle, der bruges i dette spil, ikke være større end 9 1/2 tommer x 18 tommer i størrelse. Det skal være lavet af noget solidt materiale, såsom træ, og bør ikke have snore i det.

Bolden, der bruges i dette spil, skal være en tennisbold under tryk, der opfylder kravene fra United States Tennis Association. Bolden skal punkteres for at reducere dens indre tryk.

Nettet skal være nøjagtigt 78,74 cm  over overfladen af ​​jorden og 45,72  cm uden for hver sidelinje.

Den spiller, der vinder kastet, eller padlesnoren, kan enten vælge side eller serve. Hvis spilleren vælger at serve, får modstanderen lov at vælge en side, og hvis spilleren vælger siden, får modstanderen serven.

Når man server, skal spilleren ikke slå bolden i en højde over  78,74 cm. Spilleren har lov til kun at serve en gang, og hvis han laver fejl, mister han et point.

Spilleren kan enten kaste bolden i luften eller hoppe den bag baglinjen på banen, mens han server, men den valgte metode skal bruges i hele sættet.

I single-kampe, når serven returneres, skal serveren vente på, at bolden hopper, før den returneres.

Serveren bør ikke krydse baglinjen af ​​nogen del af hans krop; at gøre dette vil blive betragtet som en fejl, og spilleren mister et point.

Serven betragtes som en fejl, når serveren ikke rammer bolden, mens han prøver at serve eller bolden rører ved nettet, når den serves.

I slutningen af ​​hvert spil er der en byt. Modtageren bliver server, mens serveren bliver modtageren.

Det point, som en spiller opnår, når bolden falder nøjagtigt på linjen eller rører ved linjen, kaldes en god bold og tjener således et lovligt point for spilleren.

Scoringen i paddle-tennis svarer til græs-tennis. Det første point tjener spilleren 15, andet point 30, tredje point 40, mens det fjerde point vinder partiet.

For at vinde et sæt, skal spilleren have en føring med en margin på 2 spil over sin modstander; hvis spillet når op til et punkt med uafgjort, er der en uafgjort for at afgøre vinderen.

I slutningen af ​​hvert ulige spil skal spillerne skifte side. Der kan enten være et 8-spil pro-sæt eller det bedste af 3 i et standard sæt med seks spil.

Pauser på 60 sekunder ved skift af side, 10 minutter mellem 2. og 3. sæt og 15 sekunder mellem punkter er tilladt. Unødvendige forsinkelser kan kræve diskvalifikation.

Hvis sætpoint når 6, 8 eller 12, er der uafgjort. I et sådant tilfælde erklæres spilleren, der når 7 spil i et 6 sæt format, 9 spil i et 8 sæt format eller 13 spil i et 12 sæt format, med en margen på 2 spil.